Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Бруст
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1690
post-template-default,single,single-post,postid-1690,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Плуване и анатомия

Бруст

Да попитаме първо Wikipedia 😛
Бруст (от немски Brustschwimmen, Брустшвимен, думата няма множествено число) е най-популярният стил в плуването за развлечение и един от основните стилове в състезателното плуване. Той е един от най-лесните и релаксиращи стилове за начинаещи. Състезателите, обаче, го намират за труден, защото за него е необходима повече енергия отколкото за кроула и гърба, когато се плува със скорост. Стилът претърпява големи промени откакто е въведен през 17-ти век. Сега повечето плувци използват техника създадена от унгарския треньор Йозеф Наги през 80-те години на миналия век. Брустът е най-бавния от четирите официални състезателни плувни стила. Най-добрите плувци в света го плуват със средна скорост около 1,67 метра в секунда.

Както и при другите стилове, движението на ръцете при бруст се характерезира със избутваща фаза и възстановителна фаза. Избутващата фаза започва с протягане на ръцете и раменете. Първата част от подводното загребване е близка до тази при кроула и бътерфлая. Горните глави на гърдите започват движение и веднага в помощ се намесва широкият гръбен мускул. По време на втората фаза от загребването, силовите свивания на гърдите и гръбният мускул предвижват ръцете и дланите към средната линия на тялото, за да завършат загребването. Силата на загребването по време на избутващата фаза идва от свиването на парагръбначните мускули. Това движение изважда главата и раменете на плувеца обратно над водата. Сгъването и въртенето на лактите движи дланите към средната линия на тялото и дава началото на възтановителната фаза. За да върнем дланите към стартова позиция, ръцете трябва да върнат позицията си под гръдния кош. Това движение се извършва от гърдите, средните раменни глави и бицепсa, като всичките работят за да сгънат раменната става. В същото време, обтягането на лакътят, предизвикано от трицепса, завършва възстановителната фаза и ръцете се връщат към тяхната изпъната позиция.
Както и при другите стилове, раменните стабилизатори са изключителни важни, защото оказват помощ на движението на ръцете. Както и при бътерфлая, при плуването на бруст отсъства въртене на тялото. Въпреки това, стабилизаторите са важни за да осигурят синхрона между долните и горните крайници.

Както движението на ръцете, така и техниката на краката може да бъде разделена на избутваща фаза (състояща се от външен ритник и вътрешен ритник) и възстановителна фаза.
Избутващата фаза започва, когато бедрата са широко разтворени и краката са сгънати. Външният ритник се изпълнява с въртене на крака, последвано от комбинирано движение на бедрото, коляното и глезена. След като кракът е изпънат назад, външното ритане продължава, чрез обтягане на бедрото и колянот. Задните бедрени мускули обтягат бедрото. Едновременно с това, четириглавият бедрен мускул служи да изпъне коляното. По време на преминаването от външния ритник към вътрешния, бедрото и коляното все още не са напълно опънати. Поради тази причина, респективните мускулни групи продължават движението си и по време на вътрешния ритник, докато коленете и бедрото не са напълно изпънати. В началото на вътрешния ритник, краката са в отвеждаща позиция, позволявайки произвеждането на сила чрез бързото привеждане на краката. Краката се събират отново, заради свиването на привеждача (адуктора). За да намалят придърпването по време на финалната част от вътрешния ритник, прасците отговярат за това да приведат крака и глезена в точната позиция.
Възстановителната фаза е последвана от участие на бедрения сгъвач и дългите глави на четириглавия бедрен мускул, с цел сгъване на бедрото и коляното.

Помощно клипче с участващите мускулиПодобни публикации:

Post A Comment

*