Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Гръб
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1691
post-template-default,single,single-post,postid-1691,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Плуване и анатомия

Гръб

Да попитаме първо Wikipedia 😛
Плуване на гръб, понякога наричан кроул на гръб е стил в плуването. Има много прилики със свободния стил – ръцете загребват последователно по продължение на тялото, а краката са изпънати и се повдигат и свалят последователно. В същото време има няколко съществени различия – извършва се на гръб, не по корем, и през цялото време главата е над водата. Друга особеност е, че при състезания стартът се дава вътре във водата, а не извън нея.

Макар и плуването по гръб да е уникално спрямо другите стилове заради двжижението на тялото, то също може да бъде разделено на избутваща фаза (загребване, завършващ компонент) и възтановителна фаза.
Въртенето на раменете поставя ръцете в позиция, в която малкият пръст е първият който влиза във водата. В този момент лакътят също се разтваря и ръката на плувеца е изпъната. По този начин тя е готова да започне избутващата фаза.
Разликата между плуването по гръб спрямо кроулът и бътерфлайът е това, че основната силата на загребването идва от широкият гръбен мускул. Гърдите играят по-маловажна роля. Въпреки разменените роли, гръбният мускул и горните гръдни мускули са основните двигатели и разменят тежестта си по време на движението.
Предмишничните свивачи също заемат важна роля в цялата бутаща фаза, като движат китката от неподживна към леко изпъната позиция. Плътността на водата в комбинация с участващите бицепс и брахиалиси съгват лакътя около 45 градуса в момента на загребване. С края на загребването, лакътят може да се обърне до 90 градуса точно преди да навлезе в завършващата фаза.
При завършващата фаза, както и в бътерфлая, повече се набляга на силовото разтягане на лакътя, като силата пада върху трицепса. Това е и последната част от избутващата фаза.

Ролята на стабилизиращите мускули по време на плуването по гръб е близка до ролята която играят в свобдния стил, заради сходното движение на раменете и въртенете на тялото.
Движението на краката при плуването по гръб е комбинация от техниката на движението им при кроула и бътерфлая. Както при кроула, плуването по гръб използва повтарящи се ритащи движения. Основната разлика е, че позицията на плувеца изисква повече сила при горният ритник в сравнение с долния. Плуването по гръб също изисква делфиновия ритник при старт или избутване от стена. Мускулите които се използват са същите, единствената разлика е тяхната посока, което е породено от позицията на плувеца.

Помощно клипче с участващите мускулиПодобни публикации:

Post A Comment

*