Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Да разлаеш журналиста
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1602
post-template-default,single,single-post,postid-1602,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Стресни се, Събития

Да разлаеш журналиста

Години наред темата „цензура над медиите“ не беше засягана. Миналата седмица, обаче, продуцентите на „Господари на ефира“ хвърлиха бомбата, като публично обвиниха ръководството на bTV в опити да влияе върху репортажите им.

Друг е въпросът дали обвинението е оправдано, още повече след изявлението на програмния директор на bTV Апостол Пенчев. Той заяви, че цялата работа е заради стремежа на продуцентите за по-голяма печалба, тъй като рейтингите на предаванията им спадат трайно. Пенчев изтъкна още, че продуцентите са злоупотребили със силния емоционален заряд на думата „цензура“, за да отклонят вниманието от същинския проблем – че са неудовлетворени финансово след прекратяване на договора между bTV и „Глобал вижън“, и нарече проблема „набързо скалъпен PR сюжет“. В думите на Апостол Пенчев има смисъл, особено след изнасянето на аргумента, че всичките претенции на „Господарите“ са за предавания, които отдавна са излъчени в ефир, а от изявлението на продуцентите на „Глобал вижън“ не стана ясно защо още тогава на са изказали притесненията си. По-силният аргумент пък беше препратка от времето на „Господарите“ в Нова телевизия. Тогава „Глобал вижън“ излязоха в обвинения с цензура и срещу Нова отново в момент като сегашния – изтичане на договор.

За много хора, които знаят какво се случва в медиите, обвиненията на „Господарите“ не са особена новина. За подобни схеми се знае отдавна… навсякъде. Кой крив и кой прав е все още рано да се каже. Хубавото на случая е, че въпросът за „цензура“ се повдигна.

Привидно изглежда, че огромното количество медии и конкуренцията помежду им са достатъчни за честна и обективна журналистика. За съжаление натискът върху журналистите от полици, собственици, издатели (или онзи ТОП 10 на най-влиятелните хора в България) отнема на хората правото да получат достоверна информация. Едни казват, че е трудно е да се разбере защо обикновеният журналист хикс мълчи. Много лесно е всъщност – борбата за насъщния притиска постоянно да помачкаш идеал и честност, за да има какво да сложиш в чинията…

За това и сега новината не е битката между „Глобал“ и bTV. Новината е, че някой се осмели да подвигне въпроса. Мълчанието бе нарушено.

Следва продължение… Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*