Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Идеи за милиони
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1594
post-template-default,single,single-post,postid-1594,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, По света

Идеи за милиони

Преди известно време човек №1 в страната (по закон) – президентът Росен Плевнелиев, заяви: „Брутният вътрешен продукт на България, произведен от 7.4 милиона българи, е 40 милиарда евро. Един „Фейсбук”, създаден преди 8 години от няколко млади хора, създаде стойност от 100 милиарда долара”.

Съдбата е игриво създание – обича да прави всякакви шеги – иронични, сатирични, гротескови, често и нелепи. Понякога обаче се случват и чистосърдечни завои. Завои, които превръщат една добра идея в бизнес за милиони…

Когато чуем този увод се сещаме за имена като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг или Лари Елисън. Съдбата обаче е благосклонна и към други не дотам известни личности. Ето няколко свежи примера, за които пише CNBC (Michelle Fox):

Крис и Робин Соренесн
Крис и Робин Соренсен са пожарникари от Флорида, до момента в който не им хрумва да отворят павилион за бързо хранене, където да показват предмети от 200-годишната история на семейството им, в което пожарникарството е наследствена професия.

През 1994 г. двамата братя вземат заем от сватовете на Робин и откриват първото си павилионче. Магазинът е декориран с всякаква пожарна екипировка.

В момента никой от двамата братя не се занимава с огнеборство. Тяхната пожарна са ресторантите им (носещи имена като „Кука и стълба“), които са общо 514 и продължават да се увеличават. През 2011 г. печалбата на двамата братя е оценена на $284.9 млн. долара.

Мери Алън Шийтс
Мери Алън Шийтс надали си е представяла, че да изхвърля боклук може да и донесе милиони. В началото на 80-те години на ХХ в., синовете на Мери – Джон и Бриг, започват да вършат мръсната работа на съгражданите си, като събират боклука на съседите и ги изхвърлят с пикапа си.

След като синовете и отишли в колежа, местните продължили да търсят помощта им. Наложило се Мери Алън да наеме двама мъже и да закупи друг пикап. В края на 80-те години разполагала с капитал, който бил достатъчен, за да напусне работа.

Днес компанията „Двама мъже и камион“ има 224 офиса в 34 щата. През 2011 г. е с печалба от $220 милиона.

Бърт и Джон Джейкъбс
Бърт и Джон Джейкъбс създават първата си дизайнерска тениска през 1989 г. и се разходили с нея из Бостон. Хората я харесали и повечето им колеги поискали същата. Пет години по-късно създават друга тениска, на която било изписано простичко мото „Животът е хубав“. На тениската била нарисувана и фигурка кръстена Джейк. Тениските стават хит за дни.

В момента простото мото е на всякакви артикули – плажни кърпи, чаши, кучешки нашийници. През 2011 г. състоянието на двамата е в размер от $100 милиона долара.

Сара Блейкли
Една вечер Сара Блейкли решава да отреже долната част на чорапогащника си и идеята за „спанкс“ е налице. Въоръжена с $5,000 долара спестявания, тя започва да промотира идеята си за чорапогащник без краченца сред различни производители. Повечето и отказват, като и казват, че няма да се продава, но един от производителите се заема с производството на „лудата й идея“.

През 2000 г. прототипът е завършен и само за 3 месеца са продадени над 50 000 броя. В момента колекцията и включва пълен набор от модели, цветове и форма.

Тази година Блейкли е в списъка на Forbes с оценка на богаството $250 милиона долара.

Освен добра и достатъчно луда идея, тези хора разполагат и с уникалния шанс да бъдат галеници на съдбата. Да видим кой ще е следващият… 🙂 Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*