Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Интервю с Джейсън Лезак
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1673
post-template-default,single,single-post,postid-1673,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Личности, Плуване и анатомия, Спорт

Интервю с Джейсън Лезак

Интервю с Джейсън Лезък, дългогодишен състезател по плуване за националния отбор на Съединените Американски Щати. Носител е на 4 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Олимпийски игри.

– Как тренираш в момента?
ДЛ: Тренирам отново на пълни обороти. Плувам по 2 часа, пет пъти в седмицата, тренирам с тежести 3 пъти на седмица за по час и правя кардио тренировки 3 пъти на седмица за около половин час.

– Наскоро приключиха контролите за Световния Шампионат и ти беше на финал на 100 метра свободен стил. Участва ли и във други финали?
ДЛ: На 100-те метра завърших втори. Спечелих и финалите на 50 метра свободен стил.

– До каква степен беше подготвен за състезанието?
ДЛ: Чувствах се добре, не бях тренирал на пълни обороти от Олимпиадата. Тренирах по 2-3 пъти на седмица. Малко преди контролите започнах да тренирам на 100% и бях малко изморен, тъй като трябваше да вляза във форма бързо.

Времената ми бяха сравнително добри, но аз предварително знаех, че няма да мога да плувам максимално добре. Целта ми бе да се класирам за Световния Шампионат и на двете дисциплини, което и направих.

– Кои са аспектите на дадена дисциплина, по която публиката може да прецени кога някой се състезава добре или зле?
ДЛ: Винаги можеш да прецениш, когато някой дава всичко от себе си. Когато аз давам всичко от себе си във водата, хората виждат че плувам бързо.

– Кои са най-техничните части на спорта?
ДЛ: Трудно е да се каже, защото плуването се променя изключително. Това, че постоянно техниката се подобрява е основната причина да се чупят рекорди все по-често.

– Изглежда, че на всяко състезание се чупят рекорди. Как се случва това?
ДЛ: Мисля, че отне доста време, но треньорите най-накрая разбраха колко е важна техниката и започнаха да гледат клипове снимани под вода, като просто прилагат наученото извън нея.

Това изучаване доведе до бум от рекорди през последните осем години. При плуването вече се смъкват по 2 секунди, за разлика от двете стотни при леката атлетика.

– Има ли нещо лесно в плуването?
ДЛ: За мен, мога да кажа, че това е състезанието. Това е лесната част, идва естествено, няма за какво да мислиш, всичко за което си тренирал, там е мястото да го покажеш. Вече си направил всичко което можеш да направиш за да спечелиш състезанието.

– Ражда ли се плувецът или се създава?
ДЛ: Мисля, че и двете. Да вземем например Иън Торп и Майкъл Фелпс и момчета, които по нищо не са им отстъпвали на тренировките, като по-малки. Но Торп и Фелпс имат таланта, да успеят в това което правят.
В някой случай, талантът е отдаден на сериозна работа, но в повечето пъти класическата тренировка върши работа.

– Какво не знаят повечето хора за плуването и плувците?
ДЛ: Когато си в гимназията и колежа, плувецът тренира по 5 часа на ден. Това е периода на съзряване.
Тренировките са много натоварени и тренираме през цялото време, няма нищо друго. Трудно е защото, обикновеният човек има и друга работа.
Плуването е много различно от другите спортове в този аспект.

– Каква е твоята програма?
ДЛ: Ставам в 7:30, закусвам, отивам във залата около 8:30, приключвам около 10, после отивам да поработя около 11. Прибирам се към 15, и се подготвям за тренировка в басейна от 16 до 18.


Седмичната ми програма:
Понеделник-Петък

7:30: Закуска
8-9: Тренировка във фитнеса
9:30: Втора закуска
11-3: Работа
12:00: Обяд
15:30: Следобедна закуска
16:30-18:30: Плуване
19:00: Вечеря
21:00: Втора вечеря
22:30: Лягане

Пълната тренировка на Джейсън Лезък тук.


– Какво представлява диетата ти?
ДЛ: Честно казано не си броя калориите. Ям доста. Ям около 5 пъти на ден. Не всички хранения, обаче, са големи хранения. Ям преди и след тренировки. Закусвам преди тренировка. След плуване вечерям и понякога хапвам и преди лягане.

– Има ли нещо което ядеш преди състезание?
ДЛ: Обичам да балансирам храненето си преди състезания.

– Какви добавки вземаш?
ДЛ: Взимам витамини, амино киселини, аргинин, креатин и оптиген.

– Забърквал ли си се със скандали относно стероиди?
ДЛ: Тествани сме постоянно. Бивам тестван на случаен принцип – у нас, в басейна, на състезания.

Тъжно е, защото ние искаме спорта да бъде чист, но е наистина трудно за някого като мен, който не ползва стероиди, да се състезава с някого, който мами. Използват стероидите, които смятат за легални, само за да вземат предимство.

– Какво ще кажеш на хората, които смятат, че си бил на стероиди докато си поставил световен рекорд?
ДЛ: Не знам. Аз съм доста по-стар от повечето плувци. За това и ме набеждават, че ползвам стероиди. Не ме интересува какво говорят хората. Аз съм честен човек. Никога няма да направя нещо, което ще навреди на организма ми. Интересувам се повече от живота си, от колкото от златния медал или световния рекорд.
За това и постоянно търся хранителни добавки, които ще ми помогнат, вместо да използвам стероиди.

– Колко пъти в кариерата ти си бил тестван?
ДЛ: Не мога да кажа със сигурност, но около 12 пъти на година през последните 7-8 години. Бил съм тестван повече от 100 пъти през цялата ми кариера.

– Взимат ли плувците големи пари?
ДЛ: Взимаме достатъчно да живеем добре. Има и такива които са наистина богати.

– Какво е чувството да плуваш с високотехнологичен бански костюм?
ДЛ: Направени са да бъдат по-бързи от кожата. Никога не ми е било удобно във цял костюм, за това ползвам бански за краката. Те не са направени да бъдат като буй и да те държат над водата, но с тях се чувствам че изплувам.

– Какви са твоите очаквания и цели от Световния Шампионат?
ДЛ: Иска ми се да плувам както миналото лято и може би дори да подобря времето си. Чувствам, че отново влизам във форма. Надявам се да се върна на върха.

– Няколко думи за сблъсъка с Австралийските плувци?
ДЛ: Те имат няколко суперзвезди, но ще ги победим.

– Какво ще кажеш за Майкъл Фелпс?
ДЛ: Фелпс имаше късмет на контролните плувания, но сега тренирам отново на пълни обороти и ще му покажа, че не трябва да се меси където не трябва.

Интервюто е преведено от Bodybuilding.com. Оригиналното интервю, четете тук.Подобни публикации:

Post A Comment

*