Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Кроул
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1693
post-template-default,single,single-post,postid-1693,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Плуване и анатомия

Кроул

Да попитаме първо Wikipedia 😛

Свободен стил или още наречен кроул (на английски: crawl, пълзене) е стил в плуването. Техниката на плуване изисква последователни загребвания с ръцете, докато се лежи по корем и главата е под водата. Изважда се само за да се поеме въздух. Всяка ръка извършва широко загребване по продължението на оста на тялото, докато ходилата на краката са изпънати и се повдигат и свалят последователно. Кроулът се счита за най-бързият стил плуване.
Този стил съществува още от древни времена. За първи път на състезание е демонстриран в Лондон през 1844 година от индианци. По-късно е усъвършенстван от австралийци.

Движението на ръцете при кроула може да бъде разгледано в две фази – избутваща и възтановителна.
Когато едната ръка влиза във водата, китката и лакътят следват рамото, докато не стигнат до стартова позиция на ръката. Въртенето на рамото позволява на плувеца да протегне ръката си максимално напред. От тази позиция в която ръката е изпъната, първата част от избутващата фаза започва с натиск на китката. Движения първоначално са произведени от гърдите. Веднага в помощ се намесва широкият гръбен мускул. Тези два мускула произвеждат основната част от силата по време на подводния натиск на ръката. Сгъвачите на китката държат китката минимално сгъната по време на избутването на водата. Лакътят не остава без работа, като предмишничните сгъвачи (бицепсa и брахиалисите) започват да движат лякътя до 30-градусово сгъване. По време на финалната част от бутащата фаза, трицепса започва да пуска лакътя, пращайки ръката обратно на повърхността и по този начин слага край на бутащата фаза. Амплитудата на загребване зависи от личната техника на плувеца.

От тук нататък започва възстановителната фаза. Тук участие вземат горното рамо и роторната група. Те карат рамото да мине покрай бедрото и да се върне над главата. Докато едната ръка е във фаза на загребване, другата е във фаза на възтановяване.
Няколко мускулни групи работят като стабилизатори по време на загребващата и възтановителната фаза. Ролята на стабилизатори играят горната част на гърдите, ромбът, повдигача на лопатките, горният и долният трапец и сератусът. Правилното функциониране на стабилизиращите мускули е важна, защото цялата сила на загребването, произведена от рамото, изисква огромна подкрепа от другите мускули.
Както при движението на ръцете, така и движението на краката също може да бъде разделено на избутваща част и възтановяваща част – също наречени долен ритник и горен ритник.
Бутащата част (долният ритник) започва от бедрото, активирайки бедрения сгъвач и дългите глави на четириглавия бедрен мускул. Четириглавият бедрен мускул отговаря за обтягането на коляното, което следва малко, след като движението на бедрото започне. Тук мускулът (четириглавият) осигурява сила за движението на коляното.
При възтановителната фаза, задните бедрени мускули се свиват. Веднага с това се свиват и подколенните сухожилия, като по този начин разгъват бедрата.
Както и при ръцете, докато единият крак е в бутаща фаза, другият е във възтановителна.

Помощно клипче с участващите мускули


Подобни публикации:

Post A Comment

*