Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Лас Скопиас
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1588
post-template-default,single,single-post,postid-1588,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in По света, Политика, Стресни се

Лас Скопиас

„Лас Скопиас“- или да кажем проект „Скопие 2014“. Грандиозна кампания на македонското правителство за „повдигане на националния дух“.

Проектът ни предлага да се насладим на статуи и монументи на все известни македонци, които са присъствали в различните етапи от 3000-годишната история на Македония (да – за справка: учебниците по история в Македония). Гигантски паметници на пълководеца Александър Македонски и баща му Филип. До него се шири друг велик македонец – Юстиниан. Както и създателите на „македонската“писменост – светите братя Кирил и Методиий, заедно с учениците им Наум и Климент.

Цар Сам„о“ил (както го наричат в Македония) също не остава подминат. Все велики македонци. Всичко е построено в бароков стил, който между другото според главния архитект Вангел Божиновски, е „изконно македонски“ и дори площадът пред катедралата „Св. Петър“ в Рим е „копие на античния площад в Джераш, дело на македонски архитекти от походите на Александър Велики“.

Впрочем хубво е да споменем, че според учебника за 6. клас в Македония, сборникът на братя Миладинови „увеличава интереса към фолклора и културата на македонците“. Естествено не е споменато, че сборникът е озаглавен „Български народни песни от Македония“. Е, и това е по-добре, ако го сравним с труда на акад. Блаже Ристовски, озаглавен „Македонска енциклопедия“, в който пише, че българската държава векове наред асимилира македонски граждани, а Никола Вапцаров е основоположник на съвременната македонска литература.

Да си играем на дребно е лесно… Я да пробвам… Е така, за спорта… Например…

„Източна Албания, Южна Сърбия, Западна България, или иначе казано Македония (произнесено на англ. – „Make-It-Own-Ya!“) е част от Японската империя, съдейки по знамето й. В световен мащаб обаче има спорове за това, поради конфликтът с Фарьорските острови.

Населението на страната е съставено от източни албанци, сърби южняци и западни българи, македонци, скопийци, вардарци… абе като цяло, зависи от това кой иска да те фрасне в момента.

Официалните езици в страната са английски, кипърски, гръцки и развален български.

Историята на Македония е проследена чак до Древното Македонско кралство, където заради бунтуващото се гръцко малцинство възникнали проблеми. Бунтовниците се опитали да попречат на Александър Велики да се състезава за Македония на Древните олимпийски игри, но той все пак спечелил златни медали в почти всички дисциплини.“

Шегата на страна… Не това е начинът.

Политиката да си затвориш очите и да си траеш по отношение на кражба на история не работи. Подобно поведение само усилва „светлините“ на Лас Скопиас. На Скопие трябва да му бъде ясно показано, че опитите да се присвояват събития, имена, факти от българската и световна история, до преди обособяването им като самостоятелна държава, и третирането на гореизброениете неща като техни собствени е неприемливо.

Тук се ражда друг проблем. Начинът по който трябва това да се случи. Преди няколко дни секретарят по международните въпроси на БСП и народен представител на Република България в Европейския парламент написа в профила си във Фейсбук, че „учените от Скопие доказали, че Батман е македонец. Предлагат му да се вдигне паметник в Прилеп.“

Моят приятел блогър Николай Делчев, изказа позицията си по въпроса, по начин, който аз привествам напълно.

„Години наред българската външна политика е изтъкана от комплески за малоценност и вродена сервилност, пасивно отношение спрямо важни външнополитически въпроси, което се основава на минали, исторически обусловени фактори. Честото повтаряне на фразата „национални интереси” започва да създава усещането, че самите национални интереси са нещо самостойно, различно от принципите на политическата сила, че са нещо обективно. Партиите се различават по това, че имат (различни) принципи, според които се оценява кое е полезно и кое не за държавата. Време е българската външна политика да се откъсне от партиините си пристрастия и да прогледне кое наистина е полезно за България и за бъдещото й развитие. Време е да се оставят на страна тесногръдите националистически виждания в този свят на глобализация.“

Единственото правилно разрешение на проблема е изграждането на правилни и добросъседски отношения. Това е посоката, в която трябва да се насочат усилията на двете държави. И да проумеем, че двата народа трябва да вървят заедно напред. Като братски – към обединена Европа.

P.S. И да не забравяме…

„За истината, че сумата от ъглите на триъгълника е равна на 180 градуса би се проливала кръв, ако тя засягаше нечии интереси.“
~ Александър Солженицин Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*