Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Когато съдията надбяга футболиста – интервю с Невелин Гугутков
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1536
post-template-default,single,single-post,postid-1536,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

" Случвало се е обаче, отборите от горната таблица да спонсорират по-малките отбори, ако победят пряк конкурент."
Posted by Ivan Popov in Интервюта, Спорт

Когато съдията надбяга футболиста – интервю с Невелин Гугутков

По всеки належащ поблем, ние – обществото – ежедневно чуваме мненията на едни и същи личности – фамозни, известни, вип и т.н. И понякога става скучно да четем вестника, гледаме телевизора и четем в интернет едни и същи думи, коментари и персони.

Това е причината, поради която от както Блогът на Иван Попов съществува, да се опитвам да разговарям за живота от нещата (или иначе казано нещата от живота), с хора, които не са до там нашумели, чути или коментирани.

И днес продължавам тази инициатива. Днес ще поговорим с личния ми приятел Невелин Гугутков за належащия проблем относно българския футбол, съдийство и ръководство.

Невелин Гугутков е завършващ ученик в Езиковата гимназия в Пазарджик. Прекарва няколко години във футболната школа на ФК „Локомотив” Септември. Държи рекорда на Совалката на военните училищни игри. През 2010 г. започва да съдийства в местното пазарджишко първенство за юноши и мъже, а от 2011 г. е асистент съдия във „В“ ЮФГ ( „В“ югозападна футболна група).

Здрасти, Невка! Първо искам да ти благодаря, че прие поканата да говориш по темата за родния футбол. Свикнал си да получаваш похвали за съдийската ти преценка след всеки мач и вероятно няма да ти е лесно този път ти да даваш оценките. Нека те питам за начало какви точно са задълженията на един асистент-съдия?
Асистент-съдията преценява тъчовете от своята половина на игрището, следи за близките нарушения. Внимава дали топката е напуснала очертанията на игралното поле. От преценката му зависи и един от най-важните елементи на футболната игра – засадата.

Каква е разликата от това да си на терена, като играч, от това да си съдия?
Когато играех футбол, трябваше да се доказвам пред 21 играчи. Учим тактики, схеми на игра, отигравания. Сега, като съдия, трябва да съм отговорен за действията и решенията, които взимам. Една от положителните промени е, че като играч доста се контузвах. Сега нямам тези проблеми.

А феновете? Те не искат ли да те контузят? Често ти се налага да срещаш сериозността на българския запалянко. Как приемаш многобройните обиди и псувни, които хвърчат по твой адрес по време на футболната среща?
Стремя се да не обръщам внимание. Спокоен човек съм и вече съм свикнал.

Как си обясняваш, че след повечето срещи от българското първенство, основният коментиран е съдията?
За професионалната „А“ група не мога да коментирам, защото все още не съм добил опит там. Но при областните първенства никой съдия не би си позволил да свири в полза на единия отбор. Нормално е да стават грешки, но те не са нарочно. Виждаме, че и в Шампионската лига реферите грешат.

Одеве спомена засадата. Един болен въпрос – две години вече си в съдийството, а преди това играеше редовно. Участвал ли си в уредени мачове?
Като съдия не съм участвал, нито пък са ми били предлагани пари. Като футболист също не е имало подобни неща. Случвало се е обаче, отборите от горната таблица да спонсорират по-малките отбори, ако победят пряк конкурент.

Какво е мнението ти за качеството българския футбол, като цяло? Да издам на читателите, че често ти се случва да надбягаш повечето футболисти по тъчлинията.
Случва се, наистина (смее се). Футболът не отива на добре. Трябва да се погледне сериозно на нещата – изграждане и развитие на детските футболни школи. В Германия например се занимават с децата още от проходилката.

Което отвежда и до следващия ми въпрос. Къде е проблемът на националния отбор – треньора, футболистите или…?
Според мен и в двете. Всеки може да си направи извода за разликата между отбора от 94-та година и този в момента. Някой смятат, че такъв ни е манталитета. Не е така – имаме успехи във фигурното пързаляне, шаха, сумото. Дори и в колективния спорт волейбол.

Излиза, че нискобюджетните спортове постигат много повече от футболисти със хиляди евро в джобовете си. Как според теб футболът ни би тръгнал нагоре?
Моето мнение е, че няма да тръгнем нагоре скоро. Най-рано, като имаме отлични условия във детските школи. Отборите се нуждаят от специалисти във всички позиции – треньор на вратарите, на защитниците, на халфовете и на нападателите. За всичко това обаче са нужни много пари – нещо, което българските клубове не могат да си позволят. Голяма част от тях се издържат благодарение на телевизионните права.

Благодаря ти за интервюто, Невка. Ще се радвам отново да поговорим за футбол!
Благодаря и аз! Пожелавам ти блогът да се развива все така добре и да се надяваме след години пак да ми взимаш интервю от някоя голяма телевизия!

Post A Comment

*