Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | От технологиите обратно към техниката
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1680
post-template-default,single,single-post,postid-1680,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Плуване и анатомия

От технологиите обратно към техниката


През последните две години бяха подобрени 255 световни рекорда. От тях 49 бяха регистрирани на първенството на планетата в Рим’09. Песимистите, учените и треньорите са убедени, че те са продукт на високотехнологичните бански костюми.
Как иначе да си обясним, че анонимници, неизвестни и за най-големите плувни маниаци, започнаха да слизат без проблеми под гросмайсторската кота от 49 секунди на 100 м св.стил. Стандартът в кралската дисциплина беше достижим продължение на десетилетия само за дузина плувци от елита. Първи го закова американецът Джим Монтгомъри (49,99) по време на олимпийските игри в Монреал’76. Двадесет дни по-късно го подобри трениращият в САЩ южноафриканец Джон Скинър (49,44), който не беше допуснат на игрите заради режима на Апартейд. Втората поправка на рекорда даде начолото на новата ера в спринта.
Бумът от поправки през последните две години принуди ръководството на Световната федерация по плувни спортове (ФИНА) да вземе мерки. Резултатът: от началото на 2010г. бяха забранени високотехнологичните костюми, а бяха върнати текстилните бански. Изравняването на силите ще направи европейското първенство в Будапеща (4 до 15 август). Специалистите и запалянковците са категорични, че е време технологийте да отстъпят мястото на техниката (тази на плувеца). Че е време за феърплей.
Официозът на европейската централа LEN Magazine потърси водещите фирми в производството на плувна екипировка. Ето и есенцията от най-важните въпроси, вълнуващи почитателите на „синия“ спорт и производителите.

1. Какъв брой от високотехнологичните бански костюми ще останат непродадени? Все пак накои от компаниите успяват да пласират стоката си на състезатели в маратонските плувания и триатлона.

2. Напредъкът на определени фирми ли е главната причина бумът от рекорди. Той работи ли в полза на плуването или за спорта е по-добре да има изява, която е следствие на качествата на участниците и натрупаните километри по време на тренировки?

3. Допускате ли, че хората, които наложиха забрана за високотехнологичните костюми ще си променят мнението?

4. Възможно ли е компаниите да си организират собствени състезания. Или демонстративни турнири?


1. Нашите специалисти умуват как да пласират и да намерят приложение на свободната стока. Част от нея може да бъде преработена и използвана за други продукти.
2. Предните две години бяха изключителни. Безпорно е, че пороят от световни рекорди повиши интереса към плуването. Дебело трябва да се подчертае обаче, че спортната екипировка е само елемент за постигането на върховото постижение, а и на резултата изобщо. Вярваме, че винаги ще има място за технологиите и иновациите. В крайна сметка плувецът е толкова добър, колкото талант и изплувани километри има.
3. В момента всички спортове, от лека атлетика, до тениса и футбола, са облагодетелствани от постиженията на науката и технологиите. Плуването не прави изключение. Вярваме, че технологиите работят в негова полза, за еволюцията и за увеличаването на зрителския интерес. Без прогрес в екипировката плувците и досега щяха да плуват с гащиризони.
4. В последните 80 години Speedo поддържа високото си ниво на пионер при използването на технологиите за производство на плувна екипировка. Всичко, което правим, обаче е съобразено с правилника и под директивите на ФИНА. Това даво и отговор на въпроса. Няма да участваме в търговски състезания.1. На първо четене по-оскъдният бански при мъжете ще доведе до по малка площ за реклама. Ощетени в това отношение ще са и конкурентите. Иначе въпросът с целите бански костюми и производството на високи технологии на екипировките в плуването стои и се разглежда повече от десет години. Тревожното е, че състезателите имат твърде малък период, за да се адаптират към новия правилник
2. Въпросът е абсурден. Ще припомним обаче, че когато в началото на 2008 г. костюмите от полуританова материя бяха одобрени от ФИНа, ние бяхме първата и единствена компания, която алармира за негативните последици. При това в европейските медии също се алармираше. В момента със забраната на високотехнологичните бански костюми ФИНА показва, че мисли най-доброто за плуването – да остави чистотата на феърплея.
3. Не можем да дадем категоричен отговор, дори да очакваме скоро да бъде променено становището на ФИНА. Надяваме се, че ако има нова промяна, тя да е следствие на мъдро решение. От „Арена“ сме категорични, че не трябва да се стига до крайности и залитания. Няма да е от полза на плуването. Готови сме да изпълним дълга си и да подкрепим ФИНА във всяко начинание.
4. Този въпрос все още не е бил дискутиран между производителите или пък с ФИНА. Все пак нашата роля и мисия е да подкрепяме спортистите при пълно уважение и спазване на правилата. Убедени сме, че новите методики на тренировки и плувната техника ще доведе до нови рекорди. Така че, плуването ще запази популярността си. Няма нужда от алтернативни състезания.1. Ще останат 10 000 бройки. Те ще бъдат унищожени.
2. За нас и няма и капчица съмнение, че безпрецентният брой световни рекорди е заслуга основно на новите бански костюми. Трудно е да се каже за добро или лошо. В TYR обаче вярваме и залагаме на прогреса. Той е неизбежен и работи за спорта. Не вряваме, че и всяка помощ отвън ще намали ефекта на тренировките.
3. Вярваме, че технологичните бански са част от техническата революция. Рано или късно въпросът ще бъде дебатиран отново. При всички случаи ще стане ясно, че високотехнологичните бански работят за доброто на спорта.
4. Изключено. Ние уважаваме правилата на ръководителите на световното плуване.1. Остават непродадени 1000 бройки от банските. Ако не ги пласираме, ще видим какво ще правим с тях. При всички положения, това няма да се отрази на производството ни.
2. Със сигурност това, което стана през последните две години, не е в полза на световното плуване. Вниманието беше фокусирано върху екипировката, не върху състезателите. Равносметката – много непопулярни плувци станаха шампиони, получиха внимание и пари от наградните фондове. Ощетени бяха уникални състезатели с прекрасна техника. Единственото изключение е Майкъл Фелпс. Разколебани сме. От една страна високотехнологичните бански дават популярност, но ощетяват таланта.
3. Смятаме, че ще си променят мнението. В момента всичко е в реда на нещата. Скоро обаче ще стане ясно, че по-малкото пари за състезателите и федерациите е в техен ущърб.
4. Не можем да дадем отговор. Резултатите от други спортове, показват че подобен тип състезания водят до конфликтни ситуации.1. Продукцията Hydrofoil не бе създадена за масова употреба, а конкретно за професионални спортисти. Adidas винаги е бил водещият играч при изобретяването на нови продукти, макар и за други спортове. Пръвият цял костюм на компанията е произведен през 1998 г. Забраната на ФИНА няма да спре Adidas да търси нови революционни решения.
2. Уважаваме решенията на ФИНА.
3. Бъдещето ще покаже. При всички положения ще продължим разработките си в унисон с политиката на ФИНА. Ще подсигурим на състезателите най-добрата екипировка според правилника.
4. Adidas е марка на чистия спорт и класните спортисти. Състезателие са във фокуса на нашата дейност, а ние правим всичко възможно те да реализират потенциала и тренировките си. Искаме да присъстваме на олимпийските игри, световни и европейски първенства, а не на алтернативни състезания.

Източник: списание „Плуване и водна топка“ – брой 2 (юни 2010)

Подобни публикации:

Post A Comment

*