Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Простотейшън. Дистопия.
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1586
post-template-default,single,single-post,postid-1586,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Стресни се

Простотейшън. Дистопия.

„Как?! Явно държавата е парадокс!
Имам неиздавана песен във vbox.
Така звуча ли малко по-комършъл
или наливам акъл,
като се правя на зъл?!“

~ рапърът Деньо

Vbox… Редовно следя класацията „Топ 40“ в прословутия сайт. В последните седмици видеата, попадащи в споменатата класация, са най-често три: музиката на рапъра 100 кила, откъси от сериала „Под прикритие“ и моменти от шоуто „Биг Брадър“.

В опозиционните материали, най-често намираме критика откъм политика и икономика. Абе, да – резонно. Но и куп други неща не са ни вред…

Какво стана изведнъж?

Най-голямата ни „рап“ звезда в момента е 100-килограмов циганин. Рапър фетишист, облечен в найлон, превръщаш изкуството „рап“ в думи, наблъскани в кофа с повърня. Рапът е поезия, любов, романтика, утопия. Никога вулгардност. Не мръсните думи правят текста вулгарен, а глупавото съдържание. Статусът му на най-голяма рап звезда очевидно е създаден от многото „фенове“, които харесват този тип простотия. Голяма част от слущащите го пък смятат, че чрез подкрепата си към господин 100 000 грама се противопоставят на чалгата. Чалгата не е стил музика, а модел на поведение… В творчеството на въпросния многокилограмов „рапър“ нещата не се различават много от това на пайнеро-планетовите ритми.

Изключението от слушащите го: Хора, които нямат против да се забавляват на каквато и да е музика, но рядко могат да си пуснат въпросния господин на айпода си. В известен смисъл „чуват 100 кила, но не го слушат.“

* * *

Най-хитовият ни сериал изкарва образите на шибани долни престъпници като герой. Харесалите вулгардния език и поведение на „героите“ най-често са тийнейджъри. Докато гледат касовия хит, където всяка втора дума е „патка“, голяма част от младите 12-19-годишни се възхищават на филмовите персонажи (вероятно вдъхновени от истински лица), повтарят реплики от филма за щяло и нещяло и биват очаровани от престъпния начин на живот и „екшъна“ в него. И после когато се окажат по гол гъз и свалени гащи реват… Ситуацията прилича на момента, в който човек има разтройство. Тогава задникът е най-чистата част от тялото, поради редовната му дефикираща употреба.

Изключението от гледащите го: Хора, които гледат сериала като вид изкуство – как е направен, на какво се залага, каква е интепретацията, какво показва.

* * *

И идва шоуто „Биг Брадър“. Харесващите горните две неща често се явяват и най-големите хейтъри на „Брадъра“. Защо ли? Защото той е техен отводен канал – нещото, което като „не харесват“ си мислят, че показват страхотна позиция на „анти-простотия“. Да… Ама не. „Биг Брадър“ е специално създадено шоу, което да изкарва напълно нарочно и наяве простотията на хората. То няма друга функция и не можем да му бъдем сърдити. Социалният експерминет „Биг Брадър“ е всичко друго, но не и малоумен или тъп. Умението да изкарваш глупостта на другите е гениално.

Изключението от хейтващите го: Хора, които хейтват „Биг Брадър“, просто за да си хейтват нещо. Не, че реално са запознати с каквито и да е факти за него.

* * *

Истината е, че няма нищо лошо да си привърженик на нещо, което не изтъква кой знае какви ценности или напротив – поражда грешни. Да ставаш свидетел на дистопия не е лошо занимание. Това обаче важи само в случаите, когато наблюдателят е достатъчно наясно с реалните ценности на живота и може да си позволи да опознае и обратната страна на монетата, без да се превръща в нейн последовател. За това обаче се изисква сериозна резистентност, защото както знаем от Каравеловото „Мамино детенце“ – „Краставата коза тряба да се изгони из стадото, защото нейната краста твърде лесно може да премине и на другите кози.“

Хубав ден. Peace / Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*