Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Професия: Надзирател
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1595
post-template-default,single,single-post,postid-1595,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Стресни се, Събития

Професия: Надзирател


Вчера (10. юни) надзирателите от затворите излязоха на протестен митинг. Те настояват за по-високи заплати, както и за по-добри условия на труд. Надзирателите изпълниха обещанието си за митинг и точно в 13 ч. пред сградите на правосъдното и финансовото министерство гръмнаха свирки, тромби и вувузели. Надзирателите черпеха минувачи с локум, докато тропаха по празни канчета. В тях пък събираха стотинки. Един от издигнатите плакати гласеше: „Надзирател“ е държавен служител“, друг – „И ние имаме права“, трети – „Европа и за нас“.

„Докато в килиите се изграждат санитарни възли и сменят дограми, на местата, където ние работим, на поста, на който сме, няма дори една елементарна чешма, за да си измием ръцете. Казват ни, че няма пари и като има пари, тогава ще ни направят и нас, но кога ще стане това, не е ясно„, каза Иван Петров, председател на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България, цитиран от агенция „Фокус“.

Само два часа по-късно надзирателите разбраха, че отново не ги чака нищо добро. Не са извършени нито индексация на парите за храна по време на дежурство (по 1 лв. на ден), нито надбавките за работа в тежки и вредни условия (28 лв. на месец). Причината е, че предишното ръководство на министерството не е заложило такива средства в проектобюджета си за 2012 г.

В системата работят 4000 надзиратели. Всеки от тях получава средно между 500 и 700 лева месечно и охранява между 40 и 200 затворници.

Преди известно време проф. Александър Стойнов заяви, че месечната издръжка на един затворник възлиза на 1300 лева.

Ето какво казва и Михаил Лещарски, известен като Пещерния човек (осъден от две съдебни инстанции на доживотен затвор за убийството): „Аз съм спокоен, с доживотна присъда, старините ми са осигурени, трудов стаж нямам, пенсия няма да вземам, в затвора ме хранят и се държат добре с мен.“

Ако в една държава затворниците живеят по-добре от надзирателите… ами със сигурност нещо е сбъркано. Например: ако един затворник бъде оставен без вечеря, той има право да съди държавата в Страсбург. Остане ли обаче празна масата на този, който го пази – съдебни дела няма. И от съдбата му няма да се интересува нито „Амнести интернешънал“, нито Хелзинският комитет.

„Прегоровите с Министерството на финансите не са спирали, но сумата е голяма, а и не ни е само този разход на главата“, заяви пред протестиращите зам.-министър на правосъдието Пламен Георгиев. Същият добави, че за да успее да избута до края на годината, без да се разпадне, на министерството му трябват общо 13 млн.лв. – 10 за ток и вода и 3 за заплати са служителите. А увеличаването на заплатите, техниката и оръжието + нормални условия на труд остават за времето след излизане от кризата. (Което чакаме ли, чакаме!)

Всяко същество има право от нормална храна и среда, в която да се развива евентуално към добро. И когато има скачени съдове, както в слуая затворник-надзирател, трябва да се налива и в двете плочки на везната. Когато едната натежи, балансът се нарушава…

И между доста надзиратели бяха довели децата си на протестния митинг. Знаете ли защо? Ами един от протестиращите татковци сподели: „Отрано да свикват какво ги чака…“ Блогът на Иван Попов

Подобни публикации:

Post A Comment

*