Създайте своя електронен МАГАЗИН и продавайте ОНЛАЙН - само за 54.99 лв./месец!

Иван Попов | Три първи копки и накрая БелеНЕ
Иван Попов - уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, блог!
уеб дизайн софия, направа на сайт, уеб дизайн бургас, уеб дизайн стара загора, уеб дизайн добрич, интернет реклама, уеб дизайн пловдив, интернет сайт, безплатен сайт, сайт цена, създаване на сайт, интериорен дизайн, поддръжка на сайт, web сайт, уеб дизайн, web дизайнер, уеб дизайнер, онлайн магазини, уеб дизайн услуги, web dizain, web страница, фирми за уеб дизайн, фирма за уеб дизайн, курс уеб дизайн, seo услуги, курсове по уеб дизайн, реклама в интернет, изготвяне на сайт, уеб страница, реклама на сайт, създаване на сайт безплатно, уеб дизайн русе, уеб сайтове, оптимизиране на сайт, уеб дизайн заплати, online магазини, изграждане на сайт, курс по уеб дизайн, реклама и дизайн, уебдизайн, програма за уеб дизайн, уроци по уеб дизайн, onlain magazin, web сайтове, интернет страница, уебсайт, цена на сайт, какво е уеб дизайн, онлайн реклама, уеб дизайн университет, безплатни сайтове, цена за сайт, популяризиране на сайт, дизайн на сайтове, сайтове за продажба, търся уеб дизайнер, направа на сайтове, готови сайтове, как се прави интернет страница, как да направя сайт, разработка на сайт, интернет сайтове, фирмен сайт, редизайн на сайт, интернет страници, уеб магазин, как се създава сайт, евтини сайтове, програма за създаване на сайт, създаване на безплатен сайт, безплатна реклама на сайт, сайт цени, създаване на уеб страница, евтин сайт, фирмено лого, искам сайт, създаване на онлайн магазин, създаване на сайтове, направа на онлайн магазин, създаване на web сайт, сайтове за реклама, оптимизиране на сайтове, уеб страници, seo оптимизиране, ueb dizain, продажба на сайтове, izrabotka na saitove, уеб студио, безплатна реклама в интернет, създаване на интернет страница, динамичен сайт, дизайн на магазини, готов онлайн магазин, студио за дизайн, уеб услуги, seo оптимизацията, създай сайт, дизайн на магазин, търсещи машини, колко струва сайт, сайт за реклама, курсове по дизайн, курс по дизайн, сайт за реклами, собствен сайт, създаване на интернет сайт, рекламиране на сайт, създаване на електронен магазин, графични дизайнери, реклама в сайт, създаване на online магазин, реклами в интернет, рекламен сайт, Уеб разработка, социални мрежи, реклама, журналистика, копирайтинг, уеб дизайн, иван попов, политика, SEO оптимизация, СЕО, изработка на сайт, изработка на сайт цени, изработка на сайт цена, изработка сайт, изработка на интернет сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт бургас, договор за изработка на сайт, изработка на сайт варна, изработка на мобилен сайт, изработване на сайтове, изработване на сайт, изработване на уеб сайт, изработване на лого, изработване на уеб сайтове, изработване на електронен магазин, изработване на, уеб сайт, безплатен уеб сайт, уеб сайт цени, създаване на уеб сайт, поддръжка на уеб сайт, изграждане на уеб сайт
1606
post-template-default,single,single-post,postid-1606,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,

Blog

Posted by Ivan Popov in Политика, Стресни се, Събития

Три първи копки и накрая БелеНЕ

Какво се случи с проекта „АЕЦ Белене“? Да проследим хронологията на събитията:

31 март 1981 г. – Министерството утвърждава площадка край Белене за Втора атомна електроцентрала.
28 август 1991 г. – Правителството, начело с Димитър Попов, взема решение да спре строежа в Белене.
20 декември 2002 г. – Министерският съвет на Симеон Сакскобургготски решава да възобнови проекта.
26 ноември 2006 г. – НЕК и руската компания „Атомстрой“ се споразумяват за изграждането на 2000 мегавата.
30 ноември 2008 г. – Премиерът Сергей Станишев прави третата „първа копка“ на строежа.
19 декември 2008 г. – Стратегически е избрана немската компания RWE за съинвеститор на строежа. Отдадени са 49% от АЕЦ „Белене“.
Октомври 2009 г. – RWE се оттегля от проекта. Събитията се случват заради двузначни сигнали от страна на българското правителство.
16 март 2012 г. – Премиерът Бойко Борисов обявява, че няма да позволи АЕЦ „Белене“ да се строи като българо-руски проект без трети инвеститор.
28 март 2012 г. – Обществото научава, че проектът АЕЦ „Белене“ е прекратен. Решението е оповестено лично от премиера, като избира да го съобщи първо на Иво Инджев и да бъде публикувано в блога му.

Да видим сега. Другаря Живков прави първа „първа копка“ на проекта, после имаме втора „първа копка“ от господин ЦарЪ, трета „първа копка“ от рокера Станишев… И накрая? Нищо… Даже и един картоф не изровиха от толкова копане. Малко напомня за гасенето на пожар в домашни условия или поне как го показваха в старите филми. Цялото семейство наредени на индианска нишка си подават кофа, която е пълна с вода, и индивида на края на опашката се предполага, че трябва да я „плисне“ върху огъня. Само дето от толкова подаване водата все се разливаше. Така се случи и сега. Подаваха си лопатката, копваха тук-там по някоя пръст и накрая се „закопа“ мамата окончателно. С цел независимост от Русия, проектът „Белене“ беше прекратен.

Дотук не звучи екстремно лошо. В крайна сметка комплексът ни за независимост си тропа още от „едно време“ (нищо, че и в определен момент зависехме дали Лусио Вагнер ще облече фланелката на националния отбор). Само дето номинираният за „Футболист на годината“ господин премиер реши да предложи изграждането на газова централа на площадката планувана за АЕЦ-а. Хубаво де, ами газта от къде? Очевидно няма да е от Космоса (както изказа предположение Петър Димитров от „Коалиция за България“). Ами естествено, че пак ще е от Русия… Ама сме независими!

Да разгледаме и изказването на господин президента Росен Плевнелиев, който заяви, че решението за спирането на проекта „АЕЦ“ е взето прозрачно. Ама то направо си прозираше от самото начало! Нищо, че Борисов заяви, че ще обяви решението си по телефонен разговор с Путин. Че има ли въобще някой, който не разполага с подслушвателна честота на Путиновия телефон!?

И естествено да не забравям, че ако се доверя на Иван Костов, то аз съм крайно „заслепен човек“, който иска да спечели „руски комисионни“.

Иван Костов: „Аргументите за спирането на проекта са ясни. Не са ясни само на крайно заслепението от възможността хора в България, които искат да спечелят руски комисионни.“

Ами на мен аргументите не са ми ясни. Не ми е ясен аргументът да спреш проект, с цел да не бъдеш зависим от някого, и на мястото на този проект да започнеш нов, който за да работи ти отново трябва да потърсиш същия партньор.

Да сме живи и здрави! Блогът на Иван Попов

P.S. Темата „за“ или „против“ изграждането на АЕЦ „Белене“ е извън обхвата на публикацията.

Снимка: frognews.bg

Подобни публикации:

Post A Comment

*